Z firmy Janus se oddělila divize MyQ

Publikováno: 01.07.2014
Z firmy Janus se oddělila divize MyQ

Vedení společnosti Janus spol. s r.o., generálního dodavatele tiskových zařízení a keramických produktů značky Kyocera pro Českou republiku, přijalo v letošním roce zásadní strategické rozhodnutí o osamostatnění divize MyQ, která se zabývá vývojem a prodejem stejnojmenného řešení zabezpečeného tisku. K vyčlenění divize MyQ a její přeměně na samostatnou společnost došlo s platností od 1.7.2014.

Nově vznikající společnost MyQ spol. s r.o. vznikla z původní divize MyQ, která v rámci společnosti Janus vyvíjela a prodávala řešení zabezpečeného tisku již od roku 2001. „Otázka bezpečnosti dat je v dnešní době jednou z nejžhavějších, hned vedle snižování firemních nákladů. Proto je naše univerzální tiskové řešení, které poskytuje odpověď na obě tyto otázky, stále populárnější a poptávka po něm v České republice i v zahraničí roste,“ říká Martin Januš, generální ředitel obou společností. „Hlavním důvodem pro rozdělení obou firem je to, že každá potřebuje svůj prostor pro vývoj. Zatímco Janus je ryze lokálním distributorem značky Kyocera, MyQ je univerzální globální produkt, a proto vyžaduje jiný přístup. Navíc je natolik flexibilní, že by neměl být spojován pouze se značkou Kyocera.“

Rozdělení firmy Janus nebude mít na její zákazníky zásadní vliv. Podpora pro ně bude zachována v plném rozsahu jak z hlediska tiskových zařízení, tak z hlediska tiskového řešení MyQ. „Obě společnosti budou nadále úzce spolupracovat. MyQ v kombinaci s tiskárnami Kyocera a naší podporou tvoří „superprodukt“ v podobě optimalizovaného tisku s vysokou mírou úspor a dokonalým zabezpečením, který nemá obdoby,“ dodává Martin Januš. Úzkou spolupráci potvrzuje i fakt, že obě společnosti zůstávají na společné adrese v Harfa Office Park.