Třem multifunkčním zařízením Kyocera udělena cena 'Volba roku' organizace Buyers Laboratory

Publikováno: 24.04.2006

BLI udělila cenu ‘Volba roku’ třem modelům Kyocera FS-1118MFP (v USA znám pod označením KM-1820), KM-6030 a KM-8030. Navíc obdržely hodnocení ‘Highly Recommended’, které označuje nejlepší model ve své třídě v celém odvětví.

Anthony Polifrone, generální ředitel BLI uvedl: “Jak bylo zjištěno naším týmem odborných analytiků a redaktorů, všechny tři výrobky prokázaly špičkovou výkonnost. V každé hodnocené kategorii obdržely nejvyšší známky a jsou skutečnou zárukou hodnoty. Slučuje se u nich soubor pozitivních vlastností s cenou, která je nejnižší mezi srovnatelnými modely.

Cenou ‘Volba roku’ vyznamenává BLI dvakrát ročně výrobky, které v souboru přísných laboratorních testů prokázaly nejvyší celkovou výkonnost. BLI testuje každý výrobek v pásmu kritického zatížení z hlediska spolehlivosti, četnosti chyb podávání, kvality zobrazení při kopírování a tisku, produktivity a efektivity kopírování a tisku, snadnosti ovládání a hospodárnosti.

Výrobní manažer Kyocera Mita Europe Maki Magao prohlásil: “Nepřetržitá produktivita v nejnáročnějším pracovním prostředí nemá být přáním, ale požadavkem. Jsme hrdí na to, že zařízení Kyocera byla vybrána jako standard, kterým se ostatní výrobky budou poměřovat. Nejdůležitějším na tomto ocenění je ale skutečnost, že zákazníkům je dáno najevo, že při volbě multifunkčního zařízení nemusí dělat kompromis mezi vysokou výkonností a užitnou hodnotou.”

Oceněné modely

FS-1118MFP (KM-1820) je A4 multifunkční zařízení s výstupní rychlostí 18 stran za minutu. Je vhodné pro malé kanceláře a pracovní týmy. Je vybaveno širokou škálou možností barevného skenování a volitelným faxovacím systémem. V hodnocení ‘Volba roku’ BLI poznamenala, že FS-1118MFP je “špičkový model” v kategorii A4 strojů formátu legal “s impozantním výkonem při velmi nízkých nákladech". Více informací o FS-1118MFP.

KM-6030, další výrobek ohodnocen jako ‘Highly Recommended’, je multifunkční zařízení s rychlostí tisku 60 stran za minutu, které, podobně jako KM-8030, kombinuje vysokou výkonnost  a užitnou hodnotu. BLI poznamenává, že kromě vysoké spolehlivosti obdržel tento model dobré známky v celé řadě dalších kategorií – v souběžném zpracování úloh, produktivitě, kvalitě zobrazení i síťové propojitelnosti. Více informací o KM-6030.

KM-8030 je vysokorychlostní černobílé multifunkční zařízení s rychlostí 80 stran za minutu, které standardně vybaveno podavačem originálů schopným oboustranného skenování až 200 listů.  To umožňuje skenování velkého množství originálů z téže přihrádky – důležitý faktor úspory času v rušném kancelářském prostředí. BLI ocenila u multifunkčního zařízení KM-8030 zvláště je vysoký výkon a poznamenala, že obdrželo “vynikající hodnocení v mnoha kategoriích včetně spolehlivosti, kompatibility aplikací, výtěžnosti toneru, nákladů na stránku a užitné hodnoty. Z těchto důvodů bylo KM-8030 poctěno hodnocením ‘Highly Recommended’. Více informací o KM-8030.

Kyocera Mita je jednou z předních společností ve světě zobrazování dokumentů. Oblast její činnosti zahrnuje tiskárny, multifunkční systémy, širokoformátová zařízení, náhradní díly, provozní materiál a účelná řešebí výstupu pro kanceláře. Jedinečná paleta inovativních výrobků s kvalitním ovládání tisku je založena na komponentech s dlouhou životností, z čehož plynou nejnižší celkové náklady na vlastnictví a vysoká efektivita každého pracoviště.  Společnost Kyocera Mita má na celém světě přes 9,300 zaměstanců. V posledním fiskálním roce vystoupil její obrat na přibl. 1,5 mld. eur. Kyocera Mita Europe sídlí v holandském Hoofddorpu a stará se o prodej, marketing a servis. V nečlenských zemích jsou výrobky prodávány prostřednictvím jednotlivých obchodních organizací Kyocera Mita a více než 70 distributorů ve více než 50 zemích.

V případě potřeby dalších informací se prosím obraťte na: www.kyoceramita-europe.com

Kyocera Mita Corporation je 100% dceřinou společností Kyocera Corporation. V anketě časopisu Fortune vybírající 500 nejúspěšnějších společností světa se umístila na 365. místě. Je předním výrobcem high-tec keramiky, elektronických komponentů, solárních článků a elektronického vybavení kanceláře. Dlohodobou strategií společnosti Kyocera je zaměření na obchodní činnost podporující telekomunikace a přenos inforamcí, ochranu životního prostředí a kvalitu života.

O Buyers Laboratory

Buyers Laboratory je po více než 40 let přední nezávislou testovací laboratoří kancelářského vybavení a právním ochráncem spotřebitelů. Ve své internetové databázi a na buletinech zveřejňuje srozumitelné a přesné informace o parametrech a cenových relacích kancelářských zařízení (kopírky, tiskárny, faxy a multifunkční zařízení). Díky svým zprávám o terénním a laboratorním testování je považována za předního recenzenta výrobků. Ve zprávách z terénu jsou zákazníkům výrobky poprvé představeny spolu s předběžnou anylýzou jejich výkonu. V následném zprávě o laboratorním testu, jenž probíhá po dobu několika měsíců ručním testováním v obří laboratoři,  jsou pak klinetům poskytnuty nejdetailnější  a nejpřesnější hodnotící informace těchto zařízení.