Publikováno: 10.10.2007
ECOSYS slaví 15. narozeniny

Kyocera oslavuje již 15. výročí technologie ECOSYS.

ECOSYS slaví 15. narozeniny

Tiskové produkty Kyocera dlouhodobě poskytují jedinečné výhody

Praha, 2. října 2007 – Kyocera oslavuje již 15. výročí technologie ECOSYS. Kyocera je celosvětově jediným výrobcem laserových tiskáren, které ke svému provozu nevyžadují častou výměnu válce, vývojnice a dalších opotřebitelných komponentů kromě doplňování tonerového prášku. Spolehlivost a dlouhá životnost tiskových válců Kyocera zaručuje nejen nízké provozní náklady, ale zároveň výrazně snižuje produkci odpadu.

Koncept ECOSYS je založen na třech základních pojmech - EKOnomie, EKOlogie a SYStémovost. Náklady na tisk u ECOSYS zařízení patří k nejnižším ve své třídě. Minimální množství odpadu garantuje neobvykle dlouhá životnost válce a vývojnice, které často vydrží po celou životnost stroje. Válec a vývojnice jsou navíc oddělené od toneru, což umožňuje výměnu pouze tonerového zásobníku. Proto, pokud dojde toner, není nutné měnit vše najednou, jak tomu je zvykem u běžných tiskáren.

Kyocera se od svého počátku soustřeďuje na vývoj a aplikaci unikátních keramických sloučenin. Jádrem tiskové technologie ECOSYS je u produktů střední a vyšší třídy  fotoválec s patentovanou vrstvou amorfního křemíku (a-Si). Tiskárny a multifunkční zařízení určené pro nižší segment obsahují kladně nabíjený OPC válec. Tiskový válec je díky popsaným keramickým vlastnostem velmi odolný, spolehlivý a vydrží bez problémů až 500.000 vytištěných stran. Zatímco válce ostatních výrobců, které jsou pokryty sloučeninami plastu, se opotřebí již po vytištění 4.000 až 12.000 stran, a proto musí být měněny až 30krát častěji.

Patnácté výročí slaví také společnost JANUS spol. s r.o., která se stala od svého počátku výhradním oficiálním zástupcem a distributorem laserových tiskáren a následně i multifunkčních zařízení značky Kyocera a Kyocera Mita v ČR. Mezi její další činnosti patří zejména vývoj vlastních tiskových řešení, optimalizace tiskového prostředí klientů a usilování o minimalizaci jejich celkových tiskových nákladů.

Kyocera Mita je jednou z předních společností ve světě zobrazování dokumentů. Oblast její činnosti zahrnuje tiskárny, multifunkční systémy, širokoformátová zařízení, náhradní díly, provozní materiál a účelná tisková řešení pro kanceláře. Jedinečná paleta inovativních výrobků s kvalitním ovládání tisku je založena na komponentech s dlouhou životností, z čehož plynou nejnižší celkové náklady na vlastnictví a vysoká efektivita každého pracoviště.  Společnost Kyocera Mita má na celém světě přes 12,000 zaměstnanců. Ve fiskálním roce 2006 vystoupil její obrat na přibližně 1,8 mld. EUR. Kyocera Mita Europe sídlí v holandském Hoofddorpu a stará se o prodej, marketing a servis. V současné době spolupracuje se 16 obchodními jednotkami a více než 70 distributory ve více než 50 zemích.

V případě potřeby dalších informací se prosím obraťte na: www.kyoceramita-europe.com

___________________________________________________________________

Kyocera Mita Corporation je 100% dceřinou společností Kyocera Corporation. V anketě časopisu Fortune vybírající 500 nejúspěšnějších společností světa se umístila na 365. místě. Je předním výrobcem high-tec keramiky, elektronických komponentů, solárních článků a elektronického vybavení kanceláře. Dlouhodobou strategií společnosti Kyocera je zaměření na obchodní činnost podporující telekomunikace a přenos informací, ochranu životního prostředí a kvalitu života.